Son Little – Things I Forgot

Son Little - Things I ForgotAaron Livingstone. U zou hem bijvoorbeeld kunnen kennen als gastvocalist bij The Roots of diverse andere projecten. Hij gaat nu echter een bescheiden eigen weg onder de naam Son Little. Het valt niet mee om een stempel op zijn muziek te drukken doordat er veel stijlen uitgeoefend worden en die op één EP (Things I Forgot) gepresenteerd worden. Er is blues in de swingende opener “The River”. In “Your Love Will Blow Me Away When My Heart Aces” gaat het om hiphop met de gevoelige soulsnaar. Maar er is reggae met een hippe twist in “Cross My Heart”, soul in “Joy” en in “Alice” komen we rock tegen. Het gaat dus alle kanten op, maar er is een overeenkomst: het is een ingetogen geluid dat elk moment tot ontploffing kan komen. Maar dat blijft achterwege. Wel klinken alle vijf tracks van deze tijd en komen ze nergens geforceerd over. Bovenal is er de prachtige stem van Livingstone. Afhankelijk van je eigen smaak kun je je favoriet uitzoeken. Son Little’s muziek is muziek die me aangrijpt en niet meer loslaat. Of Son Little een grote wordt moet blijken. Misschien had hij eerder geboren moeten worden, maar Things I Forgot is een prima poging om een gevarieerd scala aan invloeden in een modern jasje te presenteren. Alleen de afsluitende mix van “Cross My Heart” had van mij niet gehoeven.


mij=Anti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven