Elder – Lore

Elder - LoreElder is een trio uit Boston, bestaande uit gitarist/zanger Nick DiSalvo, bassist Jack Donovan en drummer Matt Couto. Deze derde cd Lore van Elder is het exacte midden tussen 7Zuma7 en Mastodon. Het is bezwerende stonermetal met aandacht voor psychedelica, sludge en ongebreidelde Iron Maiden-intermezzi. Elder verkent zijn eigen kunnen steeds verder. Bij “Legend” verlegt de band zijn aandacht van psychedelica naar progrock-elementen. Het levert spanningsbogen, gitaarexcercities en waaiers op waardoor je even elk besef van tijd en ruimte vergeet. Elder moet het vooral hebben van de oneindige soli en het hakkelende drumwerk. Als een Cream 2.0. De focus op de compactheid van de songs is achterwege gelaten. Melodie in de zanglijnen doet er ook niet bepaald toe. En toch is Lore een briljante groeiplaat geworden. Bij elke luisterbeurt hoor je weer wat nieuws en merk je hoe goed de instrumenten elkaar aan- en opvullen. Vrolijk is het niet, wel melancholiek en weemoedig. De band stevent langzaam aan af op de grote Apocalyps en slechts de drie heren lijken terdege te beseffen wat dat voor de mensheid gaat inhouden. Ik zet Lore nog maar eens op en probeer me te onttrekken aan het leed van alledag.


mij=Stickman / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top