Fable Dust – The Man Who Came Out Of The Storm

Fable Dust - The Man Who Came Out Of The StormDe gitaar is een instrument waar je alle kanten mee op kunt. Je kunt ermee tekeer gaan alsof je de reïncarnatie van Jimi Hendrix zelf bent, maar je kunt er ook mee begeleiden zonder zelf aandacht op te eisen. Je kunt het in een gezelschap van andere muzikanten gebruiken, maar je kunt ook solo je akkoorden spelen. Fable Dust is een project waarbij de gitaar geen aandacht vraagt, maar wel meer is dan ‘slechts’ begeleidingsinstrument. De gitaar tokkelt zich een weg in het geluidslandschap. Achter Fable Dust zit de uit Den Bosch afkomstige Niels Duffhuës. Hij brengt onder de naam Duffhuës normaliter donkere muziek – om even kort door de bocht te gaan – in de stijl van Nick Cave. Hij zingt hier dan bij en speelt gitaar. Maar het zingen blijft bij Fable Dust achterwege, de gitaar moet het doen. De toon is ook hier somber en The Man Who Came Out Of The Storm lijkt de begeleiding van een artistieke zwartwit-film. Jaren geleden zag ik hem bij het inmiddels ter ziele gegane festival Fabriq. Geen idee of het album muziek van dat optreden bevat, het zou zomaar kunnen. Dit album is in ieder geval het debuut onder de naam Fable Dust en is geen makkelijke kost. Dit zal geen volle zalen trekken en de hitparade zal er niet meer bestormd worden. Het zal hoogstens zijn weg vinden naar een klein artifarty publiek. Mocht hij in de buurt zijn, dan zou ik toch eens gaan kijken. Ik denk dat dit werk dan maximaal tot zijn recht komt, en als de muziek je bevalt dan zou je een cd kunnen scoren. Misschien dat dit ook een sollicitatie is bij filmmakers, op zoek naar een soundtrack. Ondanks dat het ongetwijfeld een bewuste keuze is, zou ik het mooi vinden dat Duffhues meer wordt dan een muzikant in de marge.


mij=Eigen beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top