Magic Castles – Sky Sounds

Magic Castles - Sky SoundsEen psychedelische hoes met rechtsboven het ontsierende logo van de band Magic Castles. Mocht je ze niet kennen dan kan het twee kanten opgaan: het is een sixties-rerelease of het is een band van nu die de inspiratie in die tijd zoekt. Het gaat in dit geval om het laatste. Sky Sounds is het tweede album van Magic Castles, waar hun eerste in 2012 verscheen. Het vijftal uit Minneapolis werd onder de hoede genomen door Brian Jonestown Massacre waarmee ze op tournee mochten en met wie ze vorig jaar een single ter ere van Record Store Day uitbrachten. Hun bekendheid groeide en nu ligt dus hun nieuwe album in de schappen. Magic Castles klinkt als een mix van bands als Caravan, Pink Floyd en The Byrds: uitgesponnen tracks met gitaargepingel, een tapijt aan orgelklanken en af en toe flarden van een liedje. De geluid is wat vlak: alle instrumenten staan in dienst van het totaalgeluid. Dit maakt dat het af en toe wat saai dreigt te worden, met name in de langere nummers, zoals in het acht minuten durende “Mole People”. Als het dan moet dan mag het van mij wel wat chaotischer en rauwer; het blijft allemaal net te braaf. Eigenlijk vind ik uitgesponnen nummers meer iets voor de concerten als de ultieme versie van het nummer op de plaat, maar meningen verschillen. En ach, Sky Sounds is helemaal geen vervelende plaat. Maar ja, ik heb dan ook een zwak voor de sixties. Bandjes die weten waar Abraham de mosterd vandaan haalt, daar kunnen er niet genoeg van zijn.


mij=A Recordings/Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top