Noel Gallagher's High Flying Birds – Chasing Yesterday

Noel Gallagher's High Flying Birds - Chasing YesterdayTsja, die broertjes Gallagher. Al een jaar of tien zijn ze meer in het nieuws door hun eeuwige geruzie dan vanwege het uitbrengen van fantastische muziek. Sinds het ontbinden van Oasis vanwege deze ruzies bracht bad boy Liam met Beady Eye twee matige platen uit en besloot daarom onlangs de band dan maar te ontbinden. Brave borst en songschrijver Noel bracht intussen alweer vier jaar geleden zijn niet eens onaardige eerste soloplaat uit en nu is daar dus zijn tweede, met de veelzeggende titel Chasing Yesterday. Liam was altijd al meer van de rock en Noel meer van de pop, maar op deze nieuwe plaat zoekt Noel wel heel erg de mainstream op, met enkel wat psychedelische randjes om de gladheid heen. Chasing Yesterday is een volwassen plaat van een artiest die goed in zijn vel zit, zich beseft dat hij zijn wildste haren wel kwijt is en vooral wil laten horen dat hij nog steeds mooie nummers kan schrijven. De track die nog het meest aan Oasis doet denken is het veelzeggend getitelde “You Know We Can’t Go Back”. Hopelijk heeft Noel Gallagher gelijk, want wie zit er nou nog te wachten op een bijna vijftiger die op het podium staat te roepen dat ie een rock ‘n’ roll star is? Chasing Yesterday bevat tien keurige, bij vlagen zelfs nogal degelijke, nummers. Hoogtepunten zijn de fraaie ballad “The Girl with X-Ray Eyes” en de door Johnny Marr’s gitaarwerk ondersteunde afsluiter “Ballad of the Mighty I”.


mij=Sour Mash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top