Flake Music – When You Land Here, It’s Time to Return (rerelease)

Flake Music.jpgWhen You Land Here, It’s Time to Return: dat is nu net wat James Mercer niet heeft gedaan toen hij en zijn kompanen in 2007 onder de naam Flake Music deze plaat uitbrachten. Ze keerden niet op hun schreden terug, maar gingen vooruit. Ze veranderden hun naam in The Shins, brachten vier jaar later een nieuwe plaat uit en de rest is geschiedenis. Want, zoals de sticker op de hoes het kernachtig beschrijft: ‘Before there was The Shines, there was Flake Music’. Had in Flake Music naar verluid elk bandlid zijn democratische stem, in The Shins is het vooral James Mercer die de lakens uitdeelt. Is dat te horen? Niet direct. Niet elk liedje blijft even makkelijk hangen (“Structo” en “Mieke” zijn wat dat betreft de grote uitzonderingen), maar het genre is grosso modo hetzelfde: indie met veel country-invloeden, lekkere refreinen en vooral die soulvolle stem van Mercer. Ten opzichte van de oorspronkelijke release is het vooral het warmere en vollere geluid dat opvalt. Toch is deze uitgave niet per se voer voor fans. Al is het maar omdat op When You Land Here, It’s Time to Return één van de prijsliedjes de titel “The Shins” meekreeg.


mij=Omnibus / SubPop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top