John Coffey – The Great News

John Coffey - The Great NewsHet is me nog steeds niet gelukt een optreden van John Coffey bij te wonen. Da’s best knap, want deze Utrechtse herrieschoppers hebben stad en land afgereisd na hun ge-wel-di-ge vorige album Bright Companions. Maar binnenkort komen ze het Oosten onveilig maken en gaan we eens zien wat er na afloop van Metropool over is. Dat het een kolkende beestenbende gaat worden, staat nu al wel vast, op hun nieuwe album The Great News gaat de band namelijk met evenveel kracht verder. Opener “Eagle Chasing Flies” lijkt even heel groovend vanuit de heupen te openen (ik dacht: ‘Huh: een vuige “You Could Be Mine” kick-off: nice!’), maar blijkt je na vijftien seconden toch mooi even op het verkeerde been te zetten als David Achter de Molen een korte schreeuwmonoloog begint. Dat swingende komt daarna snel weer terug. Ook in de volgende tracks. Ondanks de prettige chaos blijven de songs overzichtelijk en daar draagt de strakke productie zeker aan bij. Maar met Matt Goldman achter de knoppen, die eerder onder meer Underoath produceerde, moest dat ook wel goed komen. Zelfs in de kolderieke orkaan “Broke Neck” raak je het overzicht niet kwijt. Helemaal geweldig is “Heart Of A Traitor” met zijn marimba trompet-intro en de vriendelijke boodschap aan de luisteraar: ‘why don’t you people go home when you’rehaving a bad time.’ Ik moest er in ieder geval om gniffelen toen John Coffey het liet stormen in De Wereld Draait Door-studio. Het zou me niets verbazen als John Coffey met deze nieuwe plaat ook in het buitenland het volgende goede nieuws wordt. Hard work pays off.


mij=V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven