John Schooley – The Man Who Rode The Mule Around The World

John Schooley - The Man Who Rode The Mule Around The WorldHet was lang stil rond de uit Austin afkomstige John Schooley – zijn laatste release stamt uit 2007 -, maar hij is terug met zijn eerste release op het fameuze Zwitserse label Voodoo Rhythm Records. Het label dat volgens eigen zeggen ‘Records To Ruin Any Party’ aflevert; alsof u dat nog niet wist. En Schooley past met zijn rauwe blues-bluegrass-rock ‘n’ roll-one-man-band prima tussen de bands die zij een plek geven. The Man Who Rode The Mule Around The World is de titel van de schijf die grotendeels door Schooley ingespeeld wordt: gitaar, banjo, drums, bas en harmonica. Ga er maar aan staan. Daarnaast zijn er nog enkele gastmuzikanten, maar zij spelen een bescheiden rol. De nummers zijn uptempo, waardoor de vaart er lekker inblijft. Dit dan weer aangevuld met een dosis herrie waar menig hillbilly ongetwijfeld de kriebels van krijgt. Luister maar eens naar het einde van de titelsong. Andere momenten gaat de blues tot diep in je ziel zoals “Poor Boy Got The K.C. Blues”. Het geluid is lekker vuig, zoals dat hoort. Live komt het waarschijnlijk nog net meer tot zijn recht, maar de eigen productie – dat kon er ook nog wel bij – is een uitstekende poging om dit te benaderen. Vooruitstrevend is het allemaal niet, maar voor liefhebbers als ondergetekende zijn dit platen om niet te versmaden.


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top