William White – Open Country

William White - Open CountryTerwijl de storm koude vlagen regenwater door de straten jaagt bekruipt mij een ernstig verlangen naar een gloeiend hete zomer. De kans is groot dat die gevoelens versterkt worden door het luisteren naar de reggae-cd Open Country van de, nota bene vanuit Zwitserland opererende, William White. Waar de meeste reggae-hits de afgelopen twee decennia heftig beïnvloed werden door de harde raggamuffin-ritmes, zijn de songs van deze man (gelukkig) een mooi voorbeeld van iemand die lekker in de sound van de jaren zeventig zijn invloeden zoekt. Met een kristalheldere productie, messcherpe riedels van sologitarist Ian Coleman (geleend uit de band van Ziggy Marley) en prima songmateriaal weet William White met zijn vierde album een keurig visitekaartje af te leveren. Hier en daar hoor je lichte folk- en popinvloeden maar de sfeer wordt toch echt bepaald door het relaxte reggaeritme. En hoewel het nergens echt spannend wil worden is de warme stem van White prettig genoeg om geen nummers te gaan skippen en de bonus live-cd is ook zeker de moeite waard. Als je plaatselijke coffeeshop nog uitbreiding van haar cd-collectie zoekt is Open Country zeker geen verkeerde suggestie.


mij=Sound Level/Music & Words

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top