Dead Bronco – Penitent Man

Dead Bronco - Penitent ManEen van de sterkste festivals in ons land – waar ik desondanks nog nooit ben geweest – is Kids ‘n’ Billies in Nijmegen. Ik heb altijd weer een ander smoesje. Dit terwijl de line-up vaak om te smullen is en vooral acts kent waar ik tot dan nog nooit van gehoord heb maar zeer de moeite waard zijn. Het genre is garagerock, punk, country, sixties en dan vooral in de meer opstandige soort. Op de 2015-affiche zag ik het Spaanse Dead Bronco verschijnen. ‘Hé’, was mijn reactie: ‘daar heb ik een cd van toegestuurd gekregen’. Qua genre brengt het Baskische vijftal zogeheten outlaw-country. Dit is country in een opgefokte soort, zoals we die kennen van Hank Williams III. De teksten gaan over drank, drugs en vrouwen. U bent gewaarschuwd. Penitent Man bevat elf eigen songs en een cover van Ernest Tubb (“Drivin’ Nails In My Coffin”). Productioneel klinkt het op deze in eigen beheer uitgekomen plaat hier en daar wat dunnetjes. Ik kan me voorstellen dat dit vijftal op het podium net wat beter uit zijn verf komt, maar neemt niet weg dat het een kloeke plaat is. De (jodel)zangpartijen geven het geheel bovendien een geinig en opvallend eigen gezicht. Dead Bronco komt dus in Nijmegen de stad onveilig maken, maar ook nog in Middelburg, Utrecht en Eindhoven. Checken die handel!


mij=Eigen beheer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven