Tobias Jesso Jr. – Goon

Tobias Jesso Jr. - GoonThe Beatles of The Stones? Heel lang zou ik gezegd hebben The Stones, maar ik betrap me erop dat ik tegenwoordig juist meer The Beatles draai. Ik heb een zwak voor John Lennon en Sir Paul McCartney, ondanks dat ik niet alles wat ze solo uitbrachten kan waarderen. Als ik ‘s ochtends, net uit bed, de radio aanzet hoor ik een ingetogen nummer op Studio Brussel voorbij komen dat ik niet kan plaatsten (“How Could You Babe”). Met de aangeslingerde mobiele software kom ik er achter dat het inderdaad niet McCartney is, maar dat het gaat om de Canadees Tobias Jesso Jr.. Zijn album Goon moet dan nog uitkomen. Deze brengt nog veel meer ingetogen liedjes die hij speelt en zingt vanachter zijn piano. Vergelijkingen worden gemaakt met Gilbert O’Sullivan, Randy Newman en Harry Nilsson. In zijn soort is Tobias Jesso Jr. niet uniek, maar op de een of andere manier intrigeert hij me. Dit komt vooral omdat het nergens over de top gaat, de liedjes prachtig zijn en de productie smaakvol is met ruimte voor details, zoals ook The Beatles die in hun latere werk kenden. Voor die productie tekenden Patrick Carney (The Black Keys), John Collins (New Photographers) en Ariel Rechtshaid (Vampire Weekend). Maar het is toch vooral Tobias Jesso Jr. die zichzelf met dit album over een relatiebreuk op de kaart zet. Hij scoorde in ons land zelfs al een 3FM-megahit in een genre dat misschien meer op Radio 2 thuishoort. Alhoewel.


mij=True Panther Sound/V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top