Urban Junior – The Truth About Dr. S & Mr. P. A One Man Synthony In E Minor

Urban Junior.jpgVoor je afhaakt na het lezen van de titel van deze plaat: Urban Junior heeft niet geprobeerd een pretentieuze conceptplaat te maken. Of misschien ook wel, maar dan hebben we er bij het beluisteren geen last van. (Terwijl het in de bio nog erger leek: ‘The first One Man Band Concept Album in Music History?! Birth – Pain – Adolescence – Lust – Seduction – Hope – Hate Passion – Temptation – Absolution – Excess – Vice – Frustration Rage – Abstinence – Resistance – Resignation – Love – Death’.) Het gaat hier om een eenmansband op het roemruchte Zwitserse herrielabel Voodoo Rhythm. Urban Junior maakt geen trashblues, zoals je zou verwachten op dit label, maar rauwe electro. Een Korg synthesizer spuugt een golf van ranzige geluiden uit, ondersteund door vervormde gitaar en bas, terwijl Urban Junior in charmant Zwitsers Duits en Engels het verhaal vertelt. Urban Junior heeft een aardig gevoel voor popmelodieën (zijn vorige carrière: een boyband), wat het geheel in balans brengt. Hoogtepunt in deze collectie songs over relaties en relatieproblemen (althans, ik vermoed dat ze daar over gaan) is “Reflection”. Een zangeres waarvan ik de naam nergens terug kan vinden schreeuwt het refrein zo scherp in de microfoon, dat het bijna pijn aan je oren doet. Lekkere pijn.


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.