Villagers – Darling Arithmetic

Villagers - Darling ArithmeticIedereen heeft vast wel van die muzikale momenten die voor altijd in het geheugen gegrift blijven. Van die momenten waarbij plek en muziek samensmelten tot iets dat buitengewone impact heeft. Ik had zo’n ervaring enkele jaren geleden toen ik in Sint Petersburg verzeild was geraakt en op een zonnige dag met “Set The Tigers Free” van Villagers’ debuutalbum Becoming a Jackall op de oren over de prachtige Nevski Prospekt liep. Vanaf dat gelukzalige moment was ik volstrekt verkocht aan de Ierse Conor O’Brien en consorten, al maakte hun tweede plaat in 2013 minder indruk. Gelukkig revancheert Villagers zich met dit fraaie Darling Arithmetic. In diverse recensies wordt de plaat omschreven als de ‘coming-out’ van de verlegen O’Brien, maar dit zou Darling Arithmetic tekort doen. Het album bevat universele love songs die op een ingetogen en smaakvolle manier opgenomen zijn. Iedere noot wordt gespeeld alsof er ieder moment een snaar of stok kan breken en O’Brien zingt alsof hij bang is de buren wakker te maken. Het eindresultaat is een bijzonder rustige en intieme plaat, en eerlijk gezegd is dat precies zoals ik Villagers het liefst hoor, waar dan ook ter wereld.


mij=Domino Recordings / V2

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top