Deison | Mingle – Weak Life

Deison | Mingle - Weak LifeDeze plaat is dus een samenwerking van Mingle en Deison, twee afzonderlijke muzikanten met een eigen oeuvre. Mingle is Andrea Gastaldello die muziek maakt voor documentaires. Christiano Deison was ooit lid van Meathead en houdt zich nu bezig met filmische maar electronic minimal music. Beide heren steken hun voorliefde voor bombastische industrial uit het verleden niet onder stoelen of banken. Weak Life is hun eerbetoon aan Godflesh, met name op “Circle Of Red Drops” dat een bewerking is van het Godflesh-nummer “Circle Of Shit” al duurt het ruim een half uur voordat we dat echt merken. Deze cd is als een goede thriller. Vanaf het allereerste moment word je geplaatst in een of andere tochtige kruipruimte waar het onheil letterlijk om de hoek van elke modderige steen kan liggen. De heren hebben verdomd goed begrepen dat sfeerbepaling en spanningsopbouw de kernelementen zijn die zomaar op je gemoed kunnen inwerken. Gebeurt er dan nog echt wat? Nee, niet veel. De suggestie levert al meer dan genoeg broeierigheid op om te kunnen blijven boeien. Net als bij een film als The Blair Witch Project, waar eigenlijk niets bijzonders gebeurt. Pas bij “Lost Pieces” vergezelt de beat als een levensader ons op een verkenningstocht door een voorgeborchte. De hartslag gaat omhoog en verklapt alvast dat we opgewacht worden door een climax vol verrassingen, inclusief het parlando van de heren op de afsluiter “Weak Life”. Net als Michael Gira van The Swans al jaren geleden ontdekte, zit er meer onderhuidse spanning in alle stilte dan in rigoureuze bombast. In die zin een geslaagd thrillerplaatje.


mij=Aagoo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top