Houndstooth – No News From Home

Houndstooth - No News From HomeZo’n anderhalf jaar na hun debuut is hier No News From Home, het tweede album van Houndstooth uit Portland (USA). En hoewel ik dat debuut indertijd miste ben ik gelijk enthousiast over dit fijne bandje. De aangename sixties folkpop kent soms lichte neigingen naar een shoegaze-achtige sfeer maar soms ook zou het zo op een Classic Rock-station gedraaid kunnen worden. Duidelijk is dat het Houndstooth is gelukt een zeer kleurrijk album te maken. Zoek niet naar hele scherpe randjes, die zijn er niet. Verwacht geen band die uit de bocht vliegt met geluidsexperimenten, bombast of herrie, dat doen ze niet. Wat ze wel doen is de lekker relaxte stem van Katie Bernstein ondersteunen met prachtig gitaarwerk in mooi gecomponeerde (en geproduceerde) songs. Ook als gitarist John Gnorski meezingt blijft het lekker klinken. Houndstooth is een lekker eigenwijze band die wars van trends haar eigen sound en sfeer bepaalt. Al vanaf de eerste tonen van “Bliss Boat” is dat wel duidelijk. Zeer Amerikaans, zeer prettig en helaas maar zelden live te bewonderen als ik hun website moet geloven. Pas in september in onze streken te zien, dat is een gemis voor de zomerfestivals, zonder twijfel.


mij=No Quarter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top