Peter Katz – We Are The Reckoning

Peter Katz - We Are The ReckoningOver het algemeen kan ik muziek die uit Canada komt om de een of andere reden zeer waarderen. Er hangt daar vast iets in de lucht en de Canadese grond moet muzikaal wel zeer vruchtbaar zijn. Dat er ook uitzonderingen zijn op deze regel, bevestigt de Canadees Peter Katz. Deze singer-songwriter probeert me in zijn biografie nieuwsgierig te maken voor zijn derde album We Are The Reckoning. Hij wilde muziek maken die hij nog nooit had gemaakt en trad daarbij uit zijn comfortzone om daardoor te doen wat hij nooit voor mogelijk had gehouden om vervolgens apetrots te zijn op het resultaat, zo jubelt hij. Sjonge, wat ga ik nu voor iets prachtigs horen, denk ik handenwringend na het lezen van deze verwachtingsvolle tekst. Valt dat even tegen. We Are The Reckoning bevat elf folkpopliedjes die rustig voortkabbelen en me niet uit mijn sluimerstand kunnen halen. Op zich niet slecht maar zeker niet opzienbarend of onderscheidend. “Dark”, wat hij samen zingt met de Schotse Rachel Sermanni en “Brother” met landgenoot Royal Wood zijn de lichtpuntjes op dit verder er weinig toe doende album. We Are The Reckoning was Peter Katz’ eigen benoemde onderscheidende magnum opus, maar is voor mij een album waarvan er zoveel zijn.


mij=Plaid Shirt Music/Fontana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top