Stage Republic – Firstage

Stage Republic - FirstageCorjan de Raaf is acteur en muzikant. Als Stage Republic koppelt hij disco aan new wave, 80’s wave, pop en progrock. Althans, dat doet hij nu. Als een gladde aal laat hij zijn synthesizer-riedeltjes los op wat lichte vocoder-refreintjes. A-Ha is weer bij elkaar. Roxette ook en blijkbaar geeft dat De Raaf de kracht om het Scandinavische geluid van de jaren ’80 en ’90 nog eens extra kracht bij te zetten. Tja, het is pop met wat verloren gitaarpartijen. En, er is bijzonder goed over nagedacht. Muzikaal klopt het allemaal als een bus. Dat doet het werk van Chris de Burgh en Toto ook. Ik ben echter geen fan, omdat het mij te gelikt en te geproduceerd overkomt. Ik hoor te weinig bezieling. De goede man mag zelf Porcupine Tree als invloed opvoeren, ik hoor vooral tweederangs artiesten terug. En, volgens mij zitten maar weinig mensen te wachten op een glorieuze terugkeer van acts als Howard Jones, Alphaville en soortgelijke tijdgenoten. Ik kan me vergissen, want zojuist begreep ik dat Roxette ram-en-ram-uitverkocht is. Wat kan ie lekker musiceren hè, die Corjan de Raaf!


mij=Muziekpromotor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top