Suuns + Jerusalem In My Heart – Suuns + Jerusalem In My Heart

Suuns + Jerusalem In My Heart - Suuns + Jerusalem In My HeartSuuns is een bandje bestaande uit Ben Shemie, Liam O’Neill, Max Henry en Joseph Yarmush, dat samen met Radwan Ghazi Moumneh van Jersusalem In My Heart, da’s ook een bandje, de studio indook om zonder enige vorm van discriminatie samen te werken. Grappig! Ik heb geen idee waarom Suuns dat in een persbericht wil laten weten. Maar, het kan niet de bedoeling zijn dat ik de indruk krijg dat vier Joodse muzikanten in Canada zich belaagd voelen door een enkele moslim-Arabier. En, ik hoor het er ook niet aan af. Dit cd’tje is een trippy soundscape vol synthesizerklanken, elektronica, rare samples en een hoop in fuzz gedrenkt gitaarwerk. Zonder enige informatie krijg je het idee dat beide bands het op een akkoord moeten hebben gegooid. Suuns en Jerusalem In My Heart moeten om het hardst hebben gestreden wie met de beste mantra vol hypnotiserende en bezwerende werking kwam aanzetten. Dit is dus een spacerock-plaat met een diep religieus-cultureel tintje. Enfin, van mij mogen ze. Het lijkt in de verte op het idee dat Brian Jones van The Rolling Stones vroeger had toen hij zonodig met wat panfluitspelers uit het Marokkaanse dorpje JouJouka een plaat moest maken. Gewoon, omdat het kan. De blonde gitarist had geen enkel idee over bakken met subsidies in het vooruitzicht. Hij wilde als een soort van cultureel antropoloog gewoon wat zaken vastleggen. Suuns en Jerusalem In My Heart lijken hetzelfde te beogen. En, daarmee is de samenwerking van slechts 7 dagen meer dan geslaagd.


mij=Secretly Canadian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top