The Juke Joint Pimps – Boogie Pimps

Juke Joint Pimps - Boogie Pimps.jpg“This recording has been done the way recordings are meant to be done: played live by real human beings, straight onto 2 inch tape, with very few overdubs and without all the digital bullshit that makes a lot of today’s music sound like sterilized, bleached diarrhea.” Daar kunnen we het mee doen. Wel jammer dat ze toch nog een paar overdubs nodig hadden: wat mij betreft hadden die foutjes er gewoon in mogen blijven zitten. Mighty Mike – in Duitse blueskringen een naam – en T-Man begonnen als trio The Juke Joint Pimps, maar spelen al weer jaren met z’n tweeën vanuit thuisbasis Keulen. Drummer Mighty Mike zingt en speelt harmonica, T-Man is de gitarist en gromt en grauwt mee op de achtergrond. Ze proberen de blues niet opnieuw uit te vinden, al schrijven ze de meeste van hun nummers zelf, maar proberen het gevoel van ouwe juke joints te doen herleven. Zoals wel vaker bij dit soort bands is het beste nummer op de plaat een cover: Willie Dixon’s “You’ll Be Mine” (helaas voor The Juke Joint Pimps vrijwel niet te verbeteren opgenomen door Howlin’ Wolf). Toch is Boogie Pimps best een aardige plaat, ondanks dat alle bluesrockclichés voorbijkomen: het duo heeft hoorbaar lol in wat ze doen en de productie is voortreffelijk vet en lekker direct.


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top