Alex Highton – Nobody Knows Anything

Alex Highton - Nobody Knows Anything.jpgIn de bijgeleverde bio en vervolgens in bijna elke recensie (ja, ook hier) wordt melding gemaakt van het feit dat Alex Highton opgroeide in zowel Liverpool als Florence. De plaats waar je opgroeit zal ongetwijfeld invloed hebben op de muziek die je maakt, maar zelfs The Beatles hoor ik niet terug in het werk van Alex Highton, laat staan de bekendste bands uit Florence (eh…). Wel zijn de singer-songwriters die begin jaren zeventig de aanduiding West Coast muntten terug te horen: van Harry Nilsson tot Randy Newman tot Jackson Browne. Zelf noemt hij Sufjan Stevens als invloed, zodat ik Damien Rice en Elliott Smith nog wel wil toevoegen. Alex Highton is een vakman met een voorkeur voor de poppy kant van het singer-songwritersgilde. Zijn grootste manco is zijn wat vlakke stem en ietwat brave liedjes. In zijn teksten durft hij meer dan als componist (‘I’ve been death on the killing floor’ – “The Evil That Men Do”), al leunt hij als tekstschrijver soms wel erg makkelijk op voor de hand liggend rijm. Maar dat doet niets af aan zijn vakmanschap: het is een liedje als opener “You Don’t Own This Life” dat verklaart waarom ik Nobody Knows Anything zo vaak draaide in de auto.


mij=Gare Du Nord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top