Belle Of Louisville – Delta Blues & Southern Country EP

Belle Of LouisvilleMitch Rivers en Tess Vanderzwet besloten zich samen in een studio op te sluiten en te zien wat daar van kwam. Het resultaat van deze samenwerking heet Belle Of Louisville. Het duo ziet eruit alsof ze uit de begintijd komen van de raderboot die over de Mississippi vaart en waarnaar ze zich vernoemd hebben. Ze proberen op de vier liedjes op hun in eigen beheer uitgebrachte ep Delta Blues & Southern Country EP ook zo authentiek te klinken. Dat is niet helemaal gelukt. Op de eerste twee nummers denk ik steeds een variatie op de traditional “Poor Wayfaring Stranger” te horen. Maar dan zonder de bezieling die deze rootsmuziek zo nodig heeft. Bovendien duren de nummers te lang, het lijkt alsof ze wanhopig op zoek zijn naar een vorm om hun liedjes ten gehore te brengen. En dat gaat ten koste van het resultaat dat alle kanten op waaiert. In het gospelachtige “Where Thy Lead Me” begint het er een beetje op te lijken. De overige drie tracks missen een eigen smoel en zo is Delta Blues & Southern Country EP als geheel een beetje stuurloos geworden.


mij=Eigen Beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top