FM Laeti – For The Music

FM Laeti - For The MusicNog even doorbijten en dan is het vakantie. Met in Frankrijk wonende schoonouders is onze vakantiebestemming al een aantal jaren beslist, al gaan we dit keer wat meer van Frankrijk zien dan alleen hun omgeving. Ik verheug me er op maar moet er voor zorgen dat we genoeg muziek meenemen voor onderweg. De Franse radio is namelijk een drama. Overwegend slappe eurodance en pop, in het Engels én Frans, uitblinkend in eenvormigheid. Er zijn echter positieve uitzonderingen op deze regel. Laetitia Bourgeois is geboren in Guadeloupe en is dochter van de drummer van zoukband Kassav. Via Canada en de Verenigde Staten komt ze uiteindelijk in Parijs terecht, waar ze Francois-Marie Dru ontmoet, met wie het muzikaal meteen klikt. Samen vormen ze FM Laeti en brengen in 2011 hun eerste album uit. Vanaf eind 2012 beginnen ze aan de opvolger en die is er nu. For The Music begint met drie zeer catchy nummers die teruggrijpen naar het discogeluid van de jaren tachtig. Leuk, een retro-danceplaat, denk ik. Toch niet, dan komt ineens de mooie soulballad “You Inspire Me”, waarin de warme, soulvolle stem van Bourgeois goed tot haar recht komt. De daaropvolgende acht nummers zijn goede soulsongs met een vleugje jazz in de stijl van Adele en Amy Winehouse. “Run, Run, Run” van Phoenix krijgt een smaakvolle make-over van het duo en in afsluiter “The Cove” geven de Caribische invloeden en het Franstalig gezongen gedeelte een tropisch tintje aan het nummer. For The Music is een album dat mij positief verrast heeft en prima past bij een zonnige zomer. Ik leg hem alvast in de auto voor de vakantie.


mij=TCBYML

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top