Jaimi Faulkner – Up All Night

Jaimi Faulkner - Up All NightHet is niet zo erg dat de cd van Jaimi Faulkner even is blijven liggen. In maart kwam het vierde album van de Australische singer-songwriter al uit maar ik kom er nu pas aan toe. Het blijkt een prima zomerplaat te zijn. Faulkner verruilde Australië voor Berlijn om van daaruit aan zijn Europese carrière te werken. Dat doet hij met een geheel Nederlandse band, al zijn bandleden komen uit Tilburg, met wie hij veel door heel Europa speelt. Zij begeleidden hem ook op Up All Night. Jaimi Faulkner maakt prettig in het gehoor liggende folk/countrypop met een vleugje soul. Liefhebbers van Ed Sheeran zullen Jaimi Faulkner ook zeer weten te waarderen. Zijn liedjes zijn zonnig, catchy en kunnen zo de radio op om vervolgens uit te groeien tot meezingbare hits. Jaimi Faulkners stem is mooi en lijkt soms op de stem van die andere Jami (Cullum). Dat zijn liedjes écht goed zijn hoor je pas goed in de wat rustigere nummers als “Up All Night”, “It Ain’t Easy” en “Ringing Them Bells” die tekstueel en qua opbouw goed in elkaar zitten. Mooi is ook “Lost Love”, een duet met Sarah Bettens. Met Up All Night heeft Jaimi Faulkner een album gemaakt dat geschikt is voor vele gelegenheden en gemoedstoestanden. Goed voor zomerse dagen, zwoele avonden en veel airplay op de radio.


mij=MCR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *