L'Objet – Toucan

L'Objet - ToucanDoe ‘ns gek en gooi wat krautrock met wat Afrikaanse riedeltjes in de blender. Eens kijken wat voor pracht dat oplevert. Het werkt, zoveel is duidelijk. Samen met wat Arabische invloeden. Sterker nog, het zijn de ritmes en de gitaarrondootjes die zorgen voor een prikkelend karakter. De zweverige synths en Tangerine Dream-bliepjes leiden snel af. Ergens in het achterhoofd moet bij de heren Arnaud Boulogne en Xavier Poittevin hebben meegespeeld dat de pre-Calypso-klanken het best aangestuurd kunnen worden door tribale drumpartijen. Echo-effecten en delay zorgen voor een bezwerend karakter dat al seen chant in je hoofd blijft rondspoken. In ‘AbiDJan’ is de afweging tussen Oosters, Afrikaans en Westerse elektronica precies goed. Dan klinkt L’Objet als een soort C Cat Trance. Of Trisomie 21 maar dan wel met goede vocalen. Raar, maar degelijk gemaakt plaatje met een cultureel besef.


mij=Structure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top