Showstar – Self-Titled

Showstar - ShowstarEr was een tijd dat de een na de andere fijne Belgische band aan ons gepresenteerd werd. De koek leek niet op te kunnen, maar de laatste jaren wordt het minder. Helaas. Van de band Showstar had ik nog nooit gehoord. Toch schijnen deze Walen al zo’n tien jaar aan de weg te timmeren en ligt voor mijn neus wat al het vierde album is. Eerst denk ik dat deze als titel heeft meegekregen Sorry No Image Available, maar het album blijkt genoemd te zijn naar de band zelf. Als ik de cd dan draai, dan ben ik echter meteen geboeid. Opener “Adults” is een lekker opzwepend indienummer met een Smithsfeel erin. Het heeft ook wel wat van Das Pop (ook Belgisch), een band die ook verrassend weet te draaien in zijn nummers. In het tweede nummer “Casual”, wordt de aandacht prima vastgehouden. En zo kan ik het hele album bespreken. Als producer is de Londenaar Rory Attwell (onder andere Palma Violets en Veronica Falls) aangetrokken. Menig Britpopband zou hier voor dit resultaat ongetwijfeld een moord doen. Soms kraakt en piept het, dan weer hoor je de new wave-invloeden terug, voorspelbaar wordt het nergens, het is catchy als de neten en het past ook prima in de huidige tijd bij bands als The Drums. Showstart levert een smakelijk album af, waardoor ik me afvraag waarom ze zo onbekend zijn. Moet wij Nederlanders ze misschien adopteren? Laat het succes anders maar hier beginnen. Dat ze ooit in het voorprogramma van The Charlatans stonden, zou toch een detail moeten zijn in hun bio.


mij=Vespasonic/Freaksville Music

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top