The Information – I Foresee Trouble

The Information - I Foresee Trouble.jpg‘Een lofzang aan de hopeloosheid, een ode aan de verbitterde zielen.’ Iets verderop in diezelfde bio wordt er gesproken over ‘alternatieve folk, mystieke sferen en een gitzwart rockrandje’. Het mystieke hoor ik niet terug in I Foresee Trouble, net zo min als die alternatieve folk. Eerder hoor ik op deze tweede plaat van The Information dat ze zich geestverwanten van het Groningse Whipster voelen, bewonderaars van David Eugene Edwards bands 16 Horsepower en Woven Hand. En ook The National en Nick Cave zullen in de platencollecties van de bandleden terug te vinden zijn. Emotioneel geladen, donker getoonzette gitaarmuren en het desolate gebied rond Meppel – thuisbasis van deze band – zijn de ingrediënten waarvan de negen tracks gebrouwen zijn. Eigenlijk geen muziek voor de zomer (al klinkt er iets van Calexico door in het titelnummer), maar eerder voor de herfst of de winter. Wanneer het voormalige veenlandschap in Noord-Overijssel en Drenthe verlatener is dan ooit, de wind om het huis giert en de kou door je botten gaat.


mij=Milkcow Records / Smoking Man Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven