Check 1-2 – Bring It All Down

The Check 1-2 - Bring It All DownHoeveel duidelijker kun je je statement kenbaar maken dan door je band The Check 1-2 te noemen? Muziek is gaan met die banaan, en dat credo brengen de Amsterdammers met verve aan de man. Dat kan ook niet anders als je weet dat ze hun oorsprong vonden in de garagerockband The Skidmarks. In 2006 was er het debuut van The Check 1-2, en via een pauze van 2009 tot 2011 en muziek die ze opnamen voor een documentaire, namen ze vanaf 2008 songs op die nu op Bring It All Down het licht zien. The Check 1-2 kent naast de aloude garagerocksound van hun oude band meer sixtiesinvloeden. In Vera stonden ze onlangs geprogrammeerd samen met The Reigning Sound – op de dag dat de programmeur Peter Weening 35 jaar zijn vak uitoefende – en dat is de richting waarin we het muzikaal moeten zoeken. Het kwartet kent naast de standaard gitaar, bas en drums ook een vet orgel. En ja, dan ben ik snel om. Bovenal zijn het gewoon lekkere liedjes die heerlijk stuiteren. Qua productie had het wel wat vetter en vooral wat rauwer gemogen, maar dat maken ze ongetwijfeld goed in het live-circuit. Nog even noemen dat er een cover op deze plaat staat en dat is “Intercom” van Scram C Baby, een sympathieke Nederlandse gitaarband die een stille dood leek gestorven, maar waar ik een optreden van gepland zie in oktober in Patronaat (Haarlem) met voorprogramma – jawel – The Check 1-2. Los hiervan maakt deze schijf in ieder geval duidelijk dat The Check 1-2 er na al die jaren er nog steeds toe doet. Ze zijn geselecteerd voor de Popronde 2015, hopelijk leidt dit tot veel optredens en ik zou zeggen: gaat dat zien! En koop deze cd alvast als herinnering (of voorbereiding).


mij=Crash Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top