John Coinman – Already Are

John Coinman - Already AreTja, waar ken ik de naam John Coinman van? Ik was aan het denken of het een zanger van een band is die nu solo zijn ding doet. Maar ik kan er niet opkomen. Is het dan een Nederlander met een verengelste naam? Nee, geen van beide blijkt van toepassing. Coinman is een Amerikaan en zijn laatste solo-release stamt uit 2005. Zijn nieuwe release Already Are is zijn zesde album. In tussentijd verdiende hij vooral zijn geld als begeleider van Kevin Costner, inderdaad die van Dances With Wolves. Costner is naast acteur ook zanger, en Coinman is zijn gitarist en songschrijver. Op Already Are manifesteert hij zich als singer-songwriter in het alt.country-genre. In deze songs beschrijft hij de recente Amerikaanse geschiedenis en zingt hij over Oklahoma (“Oklahama City”). Maar ook over niet vreemdelingen die niet welkom zijn (“Five Minutes From America”), maar ook eigen verhalen (“That’s What You Do For Fame”). De teksten zijn prima in orde, de muzikanten ook (prachtige pedal-gitaar van Neil Harry), de songs idem, maar het mag allemaal net wel wat sprankelender. Het is alsof het niet mag knallen. Coinmans wat onopvallende stem helpt daar niet bij. Al moeten liefhebbers van artiesten als Bruce Cockburn zeker eens luisteren. Aan producer Teddy Morgan heeft het in ieder geval niet gelegen. Hij is een goede producer, zoals onlangs te horen op Brandy Zdans debuut. Haar stem komt hier overigens ook voorbij.


mij=Cavalier Recordings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top