Circa Waves – Young Chasers

Circa Waves - Young ChasersBritpop is niet dood, da’s de eerste gedachte die in je opkomt als je dit full length-debuut van het Liverpoolse Circa Waves beluistert. De vocalen van frontman Kieran Shudall roepen herinneringen op aan Suede’s Brett Anderson in zijn hoogtijdagen. Maar Circa Waves weet Suede’s ‘glampop sound’ te koppelen aan de dansbaarheid van de Schotse art school rockers Franz Ferdinand. En daarmee geven ze het zo typische jaren negentig-genre een eenentwintigste eeuwse-feel. Wat mij betreft verdienen de Liverpudlians het alleen al om die reden om door te breken naar een groot publiek. Want nu de Britpophelden van weleer vooral actief zijn in obscure zijprojecten moet een band de geest van dit zo heerlijke brutale en levenslustige Britse antwoord op de oervervelende Amerikaanse grunge levend zien te houden. Hoe ze het er live van af brengen kunnen we gelukkig in oktober in diverse Nederlandse clubzalen gaan zien. Op debuut Young Chasers weten ze in ieder geval alvast te overtuigen.


mij=EMI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top