The Maureens – Bang The Drum

The Maureens - Bang The DrumHet Utrechtse The Maureens is toe aan hun tweede album getiteld Bang The Drum. Hierop gebeurt niet zoveel anders dan op hun debuut: het zijn nog steeds vrolijke west-coastachtige liedjes met een Nederlands Johan-sausje die de klok slaan. Bang The Drum kwam hier dan ook niet als een knaller binnen. Het is meer de soundtrack van een lekkere zomer: terras met een een biertje erbij. The Maureens zijn niet van de revolutie in de popmuziek, maar van het perfect doordachte liedje. Af en toe zit het allemaal net wat te braaf in elkaar en irriteert mij de schoonheid wat. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb deze plaat veel gedraaid. Wat geholpen zal hebben is dat de promo zo ongeveer de hele zomer al hier lag. Bang The Drum gaat de komende tijd door het hele land worden gepromoot, met als startpunt de albumrelease op 12 september in Ekko. Een aantal van deze optredens is als voorprogramma van Alamo Race Track. Misschien moesten ze daar eens goed naar luisteren hoe je een originele draai aan liedjes kan geven, en kan The Maureens’ derde album de echte knaller worden. Nu is het ondanks alle zonnigheid net wat te braaf.


mij=Eigen Beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top