The Wooden Sky – Let’s Be Ready

The Wooden Sky - Let's Be ReadyThe Tragically Hip. Eerlijk gezegd is dat het eerste waar ik aan dacht bij het luisteren naar Let’s Be Ready, het vierde album van het Canadese The Wooden Sky. De band komt, net als The Hip, uit Canada en qua sound hebben ze ook veel overeenkomsten. Zanger Gavin Gardener heeft net zo’n fijne gruizige stem als Gordon Downie en hun gitaarrockliedjes zijn net zo aanstekelijk. Opener “Saturday Night” knalt er al meteen lekker in en die drive wordt verder het hele album vastgehouden. “Our Hearts Were Young” bijvoorbeeld nestelt zich meteen in je hoofd om daar niet meer uit te komen en “When the Day Is Fresh and the Light Is New” is een gedreven en melodieuze rocksong. Ook wanneer ze wat gas terugnemen overtuigt The Wooden Sky. “Kansas City” is een sterke verhalende song en albumafsluiter “Don’t You Worry Bout A Thing” meandert mooi naar het einde toe en laat je na afloop geheel tevreden achter. Eigenlijk kan ik over alle tien liedjes van Let’s Be Ready positief zijn, er zit geen zwakke broeder tussen. Het schijnt dat dit vierde album een beslissend album is voor The Wooden Sky. Bijna hadden ze er, na tien lange jaren met veel slopende toernees, de brui aan gegeven en dit album was belangrijk voor het voortbestaan van de band. Blijkbaar hadden ze die stok achter de deur nodig want het album doet zijn titel eer aan en laat een gedreven rockband horen die er meer dan klaar voor is. In het begin denk je nog aan The Tragically Hip maar gaandeweg verandert dat en na afloop ben je geheel overtuigd van de eigen hoge kwaliteit van The Wooden Sky.


mij=Chelsea

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top