Eivør – Slør

Eivør - SlørDe beeldschone Faeröerse sirene Eivør blijkt niet ‘slechts’ de buitenaardse schoonheid met de betoverend mooie stem te zijn waarover ik een paar maanden geleden schreef toen ik haar album Bridges recenseerde. Ze is ook nog eens buitengewoon productief. Slør is namelijk al het tweede album dat dit jaar van haar verschijnt. Daar waar het Engelstalige Bridges handelt over het verlangen naar huis is het volledig in het Faeröers gezongen Slør juist een album dat gaat over reislust en het verlangen naar vrijheid. Drie van de songs, “Salt”, “Verð mín” en “Slør”, zijn op muziek gezette gedichten van de dichteres Marjun Syderbø Kjælnes. Een beetje tegenstrijdig is het wel je album over verlangen naar huis juist op te nemen in het Engels en een album over zucht naar avontuur in het Faeröers. Alsof Eivør haar (ei)landgenoten wil oproepen het avontuur op te zoeken en haar buitenlandse fans om hun roots te koesteren. Ondanks de taalbarrière doet Slør qua schoonheid in ieder geval niets onder voor zijn Engelstalige tegenhanger en geheel in lijn met de thematiek klinkt het album zelfs avontuurlijker dan zijn voorganger. Al met al kijk ik nu nog reikhalzender uit naar de concerten die ze in november in Nederland zal geven.


mij=Tutl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top