Elegies – Daylight Disease

Elegies - Daylight DiseaseHet Sheffieldse Elegies was totaal onbekend bij het Hassle-label. Toch werd de band met twee zangers getekend. Waarom ook niet, moet het platenlabel gedacht hebben. Ergens tussen emo, screamo, hydracore en mathmetal weten de Engelsen dat de meisjes met bossen in katzwijm vallen voor While She Sleeps, Enter Shikari, etc, etc. Helemaal als alle heftigheid op zijn tijd plaatsmaakt voor flarden new wave, britpop en melancholieke deuntjes die de eerstvolgende bombastische knal moeten inleiden. Elegies maakt nogal wat gebruik van echo’s en flangers en past zodoende helemaal in het straatje van de romanticore-beweging die put uit het oeuvre van The Deftones. Niks mis met dit singletje waarop drie songs staan.


mij=Hassle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top