Heather Nova – The Way It Feels

Heather Nova - The Way It FeelsDe frêle Heather Nova stond in de tweede helft van de jaren negentig, zeker in Nederland, op de top van haar roem. Meerdere malen stond ze op festivals als Pinkpop, Werchter en Lowlands en haar albums verkochten prima. En nog steeds heeft ze een trouwe fanbase, met name bij onze oosterburen, en haar shows worden uitstekend bezocht. En dat is ook niet zo gek, haar songs zijn een aangename mix van leftfield-poprock met elementen uit de folk en soms een haast sixties-achtig sfeertje. Haar soms wat ijle stem is in ieder geval nog altijd wonderschoon en meeslepend. Kunnen we op The Way It Feels dan nog verrast worden door Heather Nova? Jazeker, want op dit nieuwe album experimenteert Nova voor het eerst ook met het broeierige americana-geluid en -instrumentarium (zelfs een banjo) uit het zuiden van de V.S. Het geluid dat velen leerden kennen dankzij bands als 16 Horsepower, maar hier wat minder zwaarmoedig. Waarschijnlijk is dit gekomen door het album op te nemen in een huis-studio in Charleston, South Carolina. Meer dan op eerdere albums vormt The Way It Feels een zeer coherent geheel waarin de sfeer en relaxte feel soms nog belangrijker zijn dan de songs. Nummers als “Sea Change” of het toegankelijke “On My Radar” zijn pareltjes en het lukt Heather Nova je als het ware mee te slepen in die relaxte sfeer, het lome gevoel van warme avonden in het klamme South Carolina. Met de herfst voor de deur een fijne vluchtroute.


mij=V2/ Embassy of Music

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top