James Elkington & Nathan Salsburg – Ambsace

James Elkington & Nathan Salsburg - AmbsaceEn zo spelen ze tegen de klippen omhoog, de heren Elkington en Salsburg. James Elkington kennen we onder andere van Jeff Tweedy en Richard Thompson, Nathan Salsburg begeleidt Joan Shelley maar is vooral bekend als curator van het Alan Lomax-archief, vernoemd naar de man die decennia lang op pad ging met een recorder om traditionals van verschillende culturen vast te leggen. We kennen beide heren wellicht ook van een eerdere plaat waarop ze in gitaarduetten elkaar al tokkelend wisten te versterken. Het grappige is dat gitaarduetten sinds een dikke dertig jaar uitgestorven leken en was voorbehouden aan de grootste gitaargoden. Da’s dus meteen teniet gedaan. Elkington en Salsburg pakken naast wat werk van The Smiths (“Reel Around The Fountain”), Duke Ellington (“Fleurette Africaine”) en Norman Blake (“Slow Train”) de vrijheid om eigen composities uit te proberen die vooral gaan om een goed gevoel van tevredenheid en mooie melodietjes. Het grote technische kunnen is slechts bijzaak. Een pure nazomerse avondplaat.


mij=Paradise Of Bachelors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top