Pet Symmetry – Pets Hounds

Pet Symmetry - Pets HoundsJe moet iedereen die zich bezighoudt met woordgrapjes maar eens de kost geven! Jeetje, in bandnaam én albumtitel nog wel bij het punkpoptrio uit Chicago. Net als The All American Rejects is dit bandje een hechte vriendschap. Drie echte vrienden besluiten om powerpop te maken waarmee ze alle blanke meisjes uit de middenklasse kunnen bereiken. Eigenlijk een soort boyband met iets meer nadruk op wat hardere gitaarriffs. Tja, en de productie is zo glad en perfect dat de heren in een onverwacht moment ook geboekt zouden kunnen worden voor de EO jongerendag. Pet Symmetry heeft songs met kop en staart, qua spelinzicht is het allemaal prima in orde, maar hebben we om de vijf jaar niet vaker exact dezelfde initiatieven gehoord en gezien? Oftewel, ik hoor niets dat verrast. Pets Hounds is uitgekauwde gum. De smaak is er vanaf en de rek is er uit. Nu al. Voor de band is het te hopen dat ze binnen niet al te lange tijd een wereldhit scoort zoals een Wheatus met hun “Teenage Dirtbag”. Dan kom je tenminste nog in de popencyclopedie terecht als eendagsvlieg. Een langere houdbaarheidsdatum heeft Pet Symmetry niet.


mij=Big Scary Monsters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top