Stereo Total – Yéyé Existentialiste

Stereo Total - Yéyé Existentialiste.jpgYéyé Existentialiste van Stereo Total is het eerste echte levensteken van het duo sinds ze in 2012 Cactus versus Brezel uitbrachten. Het Duits-Franse duo Brezel Göring (nom de plume van Friederich Ziegler) en Fran&#231oise Cactus (Francoise Van Hove) brengt geen origineel werk. De plaat bestaat uit een selectie oudere nummers, allemaal opnieuw gemastered, sommige (deels) opnieuw ingespeeld. Wat opvalt is dat de cheesy, tongue-in-cheekpop van het tweetal ietwat verouderd begint te klinken. Zou het aan het genre liggen? Wie draait nog weleens Pizzicato Five of Vive La Fête bijvoorbeeld? Ook hier geldt dat dit soort ironische, postmoderne liedjes wel heel erg bij de jaren rond 2000 lijken te horen. Maar dat maakt het voor de luisteraars die in die tijd naar Stereo Total luisterden een fijne trip to memory lane. Yéyé Existentialiste is een goede doorsnee van hun oeuvre, van opener “I Love You Ono” via hun rockversie van Salt ‘N’ Pepa’s “Push It” tot al hun eigen nummers. Hoogtepunten? Dat zijn het niet altijd. Maar als je er toen om kon grijnzen, kun je het vast nu ook. Veel nieuwe fans zullen ze er ongetwijfeld niet mee binnen halen. Of het postmodernisme moet plotseling een comeback maken.


mij=Blow Up Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top