Zion Train – Land Of The Blind

Zion Train - Land Of The BlindOoit was het Universal Egg-label vooruitstrevend met zijn mix van dub, reggae en dance. Het Engelse Zion Train heeft daar volop van geprofiteerd. Maar ja, dat was twintig jaar geleden. Het lijkt erop dat de veelkoppige band zijn energie gelijkmatig over een aantal decennia wil verdelen. Hun inspiratie trouwens ook. En, daarmee kopieert Zion Train vooral veel elementen van Toots & the Maytals en Lee Perry zonder ook maar op enig moment origineel te willen zijn. Zonde, want vandaag de dag kun je met wat elektronische hulp en de knowhow van het platenlabel juist in het reggae- en dubgenre wel heel goed voor de dag komen. Waarschijnlijk weten de heren beter waar je goeie wiet kunt kopen dan hoe je effici├źnt met je studiotijd omgaat. In hun eigen hoofden gebeurt er waarschijnlijk waanzinnig veel, op plaat hoor ik het niet terug. Jammer! In het land der blinden is eenoog voorlopig nog koning. Een beetje meer hun best hadden ze wel mogen doen.


mij=Universal Egg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *