Heyrocco – Teenage Movie Soundtrack

Heyrocco - Teenage Movie SoundtrackMet poppunkbands als Green Day heb ik nooit veel gehad, al moet er ik eerlijk bij zeggen dat zij tot het beste in hun soort horen. Als je dan een album (Teenage Movie Soundtrack) toegestuurd krijgt van een band (Heyrocco) die in de eerder genoemde stijl een album opent (“Loser Denial”), dan is er al snel een andere cd opgezet. Zeker als het tweede nummer (“Melt”) verder stuitert alsof poppunk nog steeds de gewoonste zaak van de wereld is. Maar dan gebeurt er iets, alsof Pavement een shot Nirvana zet: de rush komt binnen. En dat nota bene op “Virgin”. Had ik het al over de albumtitel Teenage Movie Soundtrack gehad? Nee, die weg ga ik niet in. Het lijkt me al helemaal duidelijk. Het trio uit Charleston laat de poppunk achter zich in “Elsewhere” dat mij aan onze eigen en wijlen Caesar doet denken, ook al door de zangpartijen. Ook komt me een andere naam bovendrijven, namelijk Weezer. Een band die ook sterk was in catchy songs. En zo kom ik steeds meer in de sfeer van het album. Gelukkig dat ik toch even de tijd nam en doorbeet. Eerlijk is eerlijk bij het opnieuw draaien valt zelfs het begin allemaal nog best mee en is dit uiteindelijk een energiek debuutalbum met een aantal geinige nummers (“Alison”, “Jake Miller’s House Party”).


mij=Vital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top