Juan Wauters – Who Me?

Juan Wauters - Who Me?Albums. Je kunt er een hele boom over opzetten waar deze aan zouden moeten voldoen. Ik ben, al bevestigen uitzonderingen de regel, voor een eenheid qua taal en soort liedjes. Met de eerste scoort Juan Wauters geen punten. Zo begint hij de plaat met het Spaanstalige liedje “En Mi” dat ik verder als liedje om te openen sowieso niet al te sterk vind. Maar goed, dat wordt in met name in de derde song, het mij aan Syd Barrett doen denkende, “I’m All Wrong” en het aansluitende “Still There’s Something rechtgezet. Of neem de Woody Guthrie-sound in “She Might Get Shot”. Ik hou ervan. Wauters komt uit Uruguay, vandaar de Spaanstalige songs, maar woont al zo’n tien jaar in New York. Zijn stem zit op het randje van vals, en ik weet zeker dat hij de eerste ronde van een programma als The Voice niet zou overleven. Het maakt hem kwetsbaar, ook al doordat de begeleiding met als basis de gitaar sober is. Who Me? duurt ruim een halfuur en als je dan weet dat er dertien liedjes opstaan, is het duidelijk dat het tempo er flink in gehouden wordt. Helaas zijn niet alle songs even sterk en mis ik de eenheid, en dat maakt dat het half geslaagd is. Ondanks een aantal fijne liedjes is voor een goede albumwaardering echter onvoldoende.


mij=Captured Tracks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *