Nordic Giants – A Séance Of Dark Delusions

Nordic Giants - A Séance Of Dark DelusionsEen seance dus. Een opvallende woordkeus. Het zegt waarschijnlijk iets over het Engelse Nordic Giants en de de weg die het duo wil bewandelen. Gooi wat progrock-elementen bovenop de new wave en new age van ons eigen Clan of Xymox, Cocteau Twins en de electrowave van Trisomie 21 en je komt uit bij de groteske, meeslepende soundtrack van een allesverpulverende bombast. Nordic Giants is wat dat betreft het rechttoe rechtaan-broertje van Sigur Ros. De Engelsen hebben geen aandacht voor subtiele, kleine klanken. De twee willen van de ene audio-eruptie naar de andere. Zo snel mogelijk. Rust moet je vooral verder in jezelf zoeken. Nordic Giants reikt je met hemelse vrouwelijke vocalen van Freyja, Nadine Wild Palmer en Beth Cannon en klassieke koren genoeg handvatten aan om uit jezelf te treden. Is dit debuut een totaalbeleving? Jazeker wel, voor de volle vijftig minuten.


mij=K Scope/Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.