Bob Dylan – The Cutting Edge 1965-1966 – The Bootleg Series Vol. 12

Bob Dylan - The Cutting Edge 1965-1966Het was één van de meest aansprekende cadeau’s voor de afgelopen feestdagen: de enorme box met opnames die deel 12 in Bob Dylans The Bootleg Series vormt, The Cutting Edge 1965-1966. En nee, de vertraging waarmee dit stukje online staat, komt niet doordat ik nu pas die enorme hoeveelheid outtakes moest afluisteren die staan op de Ultra Deluxe 18CD Limited Edition die, zo zegt Dylans site, Includes Every Note Recorded in the Studio During These Renowned Sessions. Gelukkig is er ook een gewone dubbelaar (of 3LP-versie) te krijgen. Ietsje behapbaarder en tenminste gevuld met minder overbodig materiaal. Maar alsnog 36 nummers en zo’n tweeënhalf uur aan materiaal dat je in de definitieve versies ongetwijfeld kunt dromen en dat hier best off heet.  Ik zou zeggen dat die beste versies in 1965 en 1966 al op plaat zijn verschenen, maar soit, de marketingafdeling van Columbia zal ongetwijfeld ook z’n geld moeten verdienen. Feit is: het is fascinerend materiaal. Je hoort Dylan puzzelen met arrangementen en uitvoeringen. Ook prachtige klassiekers als “Visions of Johanna”, “Desolation Row” en “Like A Rolling Stone” kennen voorstudies die soms de plaatversie naar de kroon steken. <em>Bringing It All Back  Home</em>, <em>Highway 61 Revisited</em> en <em>Blonde On Blonde</em> maakten van Bob Dylan His Bobness. Hier horen we hoe een beetje hoe dat ging. En in het bijzonder mooi geïlllustreerde boekje zien en lezen we er over.

mij=Columbia

File: Bob Dylan – The Cutting Edge 1965-1966 – The Bootleg Series Vol. 12 <br/>

File Under: Studiemateriaal<br/>

[spotifyplaybutton play=”spotify:album: 64E5px1Lqx9zXSpQ8yoVx5“]

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven