Bonnie ‘Prince’ Billy – Pond Scum

BPB - Pond ScumHoewel zijn productiviteit niet meer die van een aantal jaren geleden is, brengt Bonnie ‘Prince’ Billy nog altijd meer platen uit dan de gemiddelde muzikant. Tegenwoordig zijn het vooral samenwerkingen met anderen, afgewisseld met terugblikken op zijn eigen carrière. Zoals op Pond Scum, waar hij drie van zijn Peel Sessions verzameld heeft. In totaal heeft hij overigens zes keer opnames gemaakt voor de show van de legendarische John Peel. We horen Will Oldham hier vooral solo, een enkele keer begeleid door een extra gitarist. Deze kale opnames bevatten nieuwe arrangementen, zodat een notoire tranentrekker als “Stable Will” bijna vrolijk klinkt. Het is voornamelijk werk uit zijn jongere jaren: van debuut There Is No-One What Will Take Care Of You, de EP An Arrow Through The Bitch, Arise, Therefore, via de EP Lotus Feet tot een cover van “The Cross” van Prince. En zowaar horen we een niet eerder uitgebrachte track, “Beezle”: een relatief onopvallend nummer dat wel naadloos op de eerste albums van Palace zou passen. Pond Scum is meer dan alleen voer voor verzamelaars en zijn vaste fans, maar het wachten is op een nieuw album.

mij=Domino / Drag City

File: Bonnie ´Prince´ Billy – Pond Scum
File Under: Peel Sessions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven