Gun Outfit – Dream All Over

Gun Outfit - Dream All OverSinds 2005 hoorden we niets meer van het country-noircombo Blanche. Tot dit jaar. Althans, dat was mijn eerste gedachte toen ik Dream All Over hoorde. Openingstrack “Gotta Wanna” wordt ingekleurd met twee stemmen die mooi om elkaar heen cirkelen, de diepe rasp van Dylan Sharp en de zoete vocalen van Carrie Keith. Maar Blanche (herinner je je Dan John Miller nog, hun voorman, die Luther Perkins speelde in de Johnny Cash-biopic Walk The Line?) bestaat toch echt niet meer. Dream All Over is de – maar daar kwam ik pas later achter – vierde plaat van Gun Outfit. Het Gun Outfit komt uit de staat Washington, aan de Amerikaanse westkust, maar hebben niets van doen met West-Coastcountry, ook al spelen ze in die traditie met duetten, stijlvol gitaarwerk en een constant melancholische ondertoon. Ze groeiden op in Olympia, in de regenstaat Washington, ver naar het noorden en schijnen tegenwoordig vanuit Los Angeles te opereren. Toch blijven ze eerder Twin Peaks dan Beverly Hills, eerder de woestijn (ik moest soms aan het legendarische Giant Sand denken) dan het strand, eerder cactussen en peyote (het psychedelische Matters of the Head) dan coke en mojito’s. Gun Outfit speelt alt-country zoals Uncle Tupelo dat ooit bedoeld heeft: met een smerig rauw randje dat eerder uit de grote stad afkomstig lijkt dan van het platteland, of, om in de omgeving van LA te blijven, desnoods uit de woestijn, ver van de beschaafde wereld.

mij=Paradise of Bachelors

File: Gun Outfit – Dream All Over
File Under: Een nacht in de woestijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven