The Heavy – Hurt & The Merciless

The Heavy - Hurt & The MercilessHet Britse The Heavy maakt al sinds 2007 een hele aanstekelijke mix van strakke soul, funk en rock. Ongetwijfeld heb je “How You Like Me Now?” en wat recenter “What Makes A Good Man?” weleens op de radio voorbij horen komen en zat je, net als ik, binnen no-time mee te zingen en kon je bijna niet stil blijven zitten. Op hun alweer vierde album Hurt & The Merciless is het heilige vuur nog steeds flink brandend. Er gingen donkere tijden aan vooraf. Zanger Kelvin Swaby trouwde en scheidde vervolgens al vrij snel daarna om weer kort daarna opnieuw in het huwelijk te treden. Dat laat natuurlijk zijn sporen na. “Since You Been Gone”, “What Happened To The Love?”, “Mean Old Man” en “The Apology” zijn regelrechte verwerkingssongs. Swaby trekt het boetekleed aan en zingt met zijn rauwe soulstem de misère van zich af. Dit doet hij in alle twaalf songs die uitblinken door hun strakke grooves, aanstekelijke melodieën, fijne blazers en soulvolle achtergrondzangeressen. Om het euforische gevoel van de optredens zoveel mogelijk te vangen produceerde de band het album zelf. Dat is goed geslaagd, Hurt & The Merciless is een stampend soul/funk/rock-album wat maar een enkel inkakmoment kent. In “Miss California” is het vuur enigszins gedoofd en horen we een wat al te voor de hand liggend liedje. Kniesoor die daar op let, het album bruist en zindert verder en maakt mij zeer nieuwsgierig naar de concerten van The Heavy.

The Heavy speelt zaterdag 21 mei in De Melkweg in Amsterdam.

mij=Counter / PIAS

File: The Heavy – Hurt & The Merciless
File Under: Zinderend
File Facebook: [The Heavy op Facebook]
File Twitter: [Tweets van The Heavy]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven