Ulrika Spacek – The Album Paranoia

Ulrika Spacek- The Album Paranoia
Ulrika Spacek- The Album Paranoia

Onder leiding van twee frontmannen, Rhys Edwards en Rhys Williams, exploreert Ulrika Spacek het terrein dat ooit voor het eerst ontgonnen is door The Velvet Underground, daarna is geëxploreerd door Duitse Krautrock-pioniers, opgepikt door Sonic Youth en – hoewel er altijd een harde kern mee bezig is gebleven – sinds een aantal jaren weer nieuwe impulsen krijgt. In Nederland zou Jacco Gardner als referentie kunnen gelden. Ja, dat zijn grote namen. Het Londense kwintet – Edwards en Williams hebben een driemanschap als begeleiding – zal nog wel wat werk te verzetten hebben voor ze aan deze bands kunnen tippen. Maar The Album Paranoia, hun debuut, is een goede eerste stap. Tien tracks, allemaal met een meer of minder grote klap van de psychedelische molen, allemaal anders en toch duidelijk afkomstig uit de koker van dezelfde muzikanten. De grootste overeenkomst is het onverstoorbaar en toch ritmisch doordenderen van drums en bas. Daaroverheen worden soms soundscape-achtige geluiden, soms aanzetten tot liedjes (inclusief hard-zacht-trucjes) gespeeld, bij voorkeur in een en hetzelfde nummer. Scharnierpunt is de vijfde track (en single) Beta Male waarin Ulrika Spacek laat horen wat ze kunnen.
mij=Tough Love Records

File: Ulrika Spacek- The Album Paranoia
File Under: Krautrock galore!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven