V/A – Psychedelic States: Florida in the 60s Vol. 4

Psychedelic States Florida V4Er lijkt voorlopig nog geen eind aan te komen, de reeks compilaties die Roger Maglio van het rerelease-label Gear Fab samenstelt onder de naam Psychedelic States. In de onregelmatig (dankzij rechtenkwesties, al dan niet terug te vinden originele masters, etcetera) verschijnende serie zijn we voor de vierde maal aanbeland in Florida. De Sunshine State leverde deze keer 26 tracks op, maar de eerlijkheid gebiedt Roger Maglio te vertellen dat een aantal tracks al op eerdere compilaties terecht zijn gekomen. En zoals bij eerdere afleveringen is er ook nu weer een uitgebreide speurtocht op touw gezet naar bandleden, producers en andere betrokkenen. Niet altijd is iedereen terug gevonden, maar als dat wel zo was, leverde dat weer fijne voetnoten op. Zo zijn op deze CD muzikanten te horen die later opdoken bij Paul Revere, in Iron Butterfly, The Allman Brothers en bij Santana. Hoogtepunten zijn “I Remember” van The Sweet Young Things, die nadrukkelijk knipogen naar The Who, A Quest met “Message In A Bottle” (hun bassist dook later op in Iron Butterfly) en “We’re The Vandals” van The Vandals. Die overigens niets van doen hebben met de latere punkrockers, maar wel verantwoordelijk waren voor “Lay Down Sally”, de hit van Eric Clapton.

mij=Gear Fab / Clear Spot

File: V/A – Psychedelic States: Florida in the 60s Vol. 4

File Under: Niks nieuws onder de zon en dat hoeft ook niet

https://www.youtube.com/watch?v=KkdbbxiA1z8

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven