Zea – The 7″ Cassette

Zea - The 7inch CassetteArnold de Boer zal ongetwijfeld al weer met een heleboel andere zaken bezig zijn sinds het verschijnen van deze compilatie. En dat is niet alleen omdat The 7″ Cassette al in november 2015 uitgebracht werd. In de bijgevoegde biografie geeft hij een klein overzicht van de afgelopen twintig jaar: tweeduizend optredens in vijfendertig verschillende landen, zowel met Zea in de verschillende incarnaties als met The Ex, vijf platen met Zea, een flinke hoeveelheid 7″‘s, EP’s, veel los werk op verzamelaars en ook nog eens vier cassettes. Op The 7″ Cassette zijn veertien tracks verzameld die lastig te vinden zijn, maar waar, in De Boers woorden, nog steeds vraag naar is. De veertien nummers laten bovendien een soort alternatieve carrière horen, met één consequent volgehouden aspect: eigenwijsheid. Van het van een splitsingle afkomstige “We Buried Indie Rock Years Ago”, via een vergabberde versie van Coldplay’s “Clocks”, een cover van “Stuck on You” van Wim T. Schippers dat nieuwsgierig maakt naar het origineel *), tot een verslag van waar zijn fascinatie voor voetbal ontstond in “My Country Lost”. Afrikaanse muziek, gabber, 90’s indie, eigenwijze elektronica, nog eigenwijzere punk: Arnold de Boer verenigt het allemaal in zich en dat maakt deze compilatie tot méér dan een verzameling lastig te vinden tracks. En dan stel ik voor om “My Country Lost” deze zomer als introductietune bij de uitzendingen over het EK in Frankrijk te gebruiken.

*) De originele versie is hier te vinden.

mij=Makkum Records

File: Zea – The 7″ Cassette

File Under: Waar is mijn tapedeck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top