Joe Gideon – Versa Vice

Joe Gideon - Versa ViceHet was wel erg snel na het uitkomen van het prima album Freakish dat Joe Gideon & The Shark stopten. Naamgever Joe Gideon duikt nu, drie jaar na dato, weer op voor zijn eerste soloplaat. Aan de tournee waar Joe Gideon & The Shark jaren geleden als voorprogramma van Nick Cave & The Bad Seeds waren toegevoegd, hield Gideon een bijzonder interessant adresboekje over dat hij nu met verve inzet. Muzikaal is er weliswaar het een en ander veranderd, maar wat gebleven is, is de diepe bariton van Joe Gideon. De elektronica is – met zus Viva Gideon – grotendeels uit het geluidsspectrum gehaald, maar daarvoor in de plaats zijn drie muzikanten gekomen: drummer Jim Sclavunos (Grinderman en Nick Cave’s Bad Seeds), Ed Harcourt op toetsen en Duke Garwood op blazers. Het geluid is daardoor een stuk aardser dan op zijn eerdere platen. Producer Head zal hier ongetwijfeld een vinger in de pap gehad hebben. De meest opvallende track op Versa Vice is “Rubber Room”, oorspronkelijk van de hand van country-superster en Dolly Parton-ontdekker Porter Wagoner. Joe Gideon’s versie neemt de psychedelische gekte van het origineel mee, terwijl hij het laat klinken alsof hij het zelf geschreven heeft. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Gideon op deze verder prima plaat soms wel erg leunt op het werk van Nick Cave: ik heb lopen zoeken op welke plaat van Cave opener “Eve’s Rib” stond.

mij=Bronze Rat Records

File: Joe Gideon – Versa Vice
File Under: Gestileerde gekte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven