Tom Dyer’s New Pagan Gods – History of Northwest Rock Vol. 1 1959-1968

Tom Dyer's New Pagan Gods - History of Northwest Rock Vol. 1959-1968“Warning: No original versions on this CD”. In de jaren zestig had je louche platenbonzen die in de studio muzikanten bij elkaar zetten om de hits van de dag na te spelen en zo snel in te cashen op de bereidwilligheid van jongeren om geld uit te geven aan wat de hype van het moment was. Dat heette dan bijvoorbeeld “Million Copy HIts Made Famous By [voeg hippe bandnaam in]”. Geen origineel liedje te bekennen. In het beste geval ging het om studiomuzikanten die erg professioneel waren, erg veel lol hadden in wat ze deden en al improviserend tot hele aardige opnames kwamen. Tom Dyer, de baas van Green Monkey Records deed in feite net zoiets. Met dit verschil dat hij alleen liedjes opnam uit zijn geboortestreek – de staat Washington en omstreken, het noordwesten van de VS dus – en alleen nummers die hij zelf fantastisch vindt. En hij komt er ronduit voor uit dat het niet de originelen zijn. Beter goed gejat, dan slecht bedacht, of: ja, het is eerder gedaan, alleen nog niet door mij. Zoiets. Het levert een aardige verzameling klassiekers op. We horen onder meer The Sonics (“The Witch”), The Ventures (“Walk Don’t Run”), Paul Revere & The Raiders (“Hungry” en “Just Like Me”) en een cover van “Louie Louie”. Waarmee ik de bekendste nummers genoemd heb. Tom Dyer is een fan met (teveel) respect en zo speelt hij de tracks ook na. Niet vervelend, maar ook niet hemelbestormend, braaf eer betonend aan wat hem gevormd heeft. Een aardige gozer, die Tom Dyer, maar het vuur waarmee hij over zijn favoriete muziek praat kreeg hij niet op band gezet.

mij=Green Monkey Records

File: Tom Dyer’s New Pagan Gods – History of Northwest Rock Vol. 1 1959-1968
File Under: Clean cut covers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven